În Budești • Unitățile școlare vor fi dotate și modernizate

0
111

• elevii vor învăța într-un nou laborator de biologie
• sala de sport va fi utilată cu echipamente și aparatură sportivă

Până la finalul anului 2024, Școala Gimnazială Budești și structurile acesteia din comună vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, în cadrul unui proiect de aproape un milion de lei, finanțat prin PNRR. Alături de creșterea calității procesului educațional și siguranței mediului de învățare, proiectul vizează, printre altele, și reducerea abandonului școlar.
Contractul de finanțare pentru proiectul denumit ,,Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din comuna Budești” a fost semnat în 18 august.
“Obiectivul general al proiectului constă în creșterea competitivității economice și îmbună­tățirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării infrastructurii educaționale pentru dezvoltarea durabilă astfel încât acestea să-și poată gestiona în mod eficient resursele umane și să își valorifice potențialul de ino­vare și asimilare a progresului tehnologic. Proiectul își propune dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din comuna Budești. În urma realizării acestor dotări, va avea loc creșterea calității, accesului și a atractivității educației prin oferirea unui mediu complet utilat și modern în care orele de clasă se pot desfășura, contribuind, astfel, la creșterea ratei de participare la diferite niveluri de educație, la reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, la o rată mai mare de absolvire a învățământului obligatoriu și la creșterea ratei de tranziție spre niveluri superioare de educație”, explică Simion Pop, primarul comunei.
Concret, în cadrul acestui proiect, vor fi dotate cu echipamente pentru organizarea în mediul virtual a 13 săli de clasă/ spații pentru activități extrașcolare din unitatea de în­vă­țământ preuniversitar.
De asemenea, se va achi­ziționa mobilier pentru 14 săli de clasă/ săli pentru activități extrașcolare din unitatea de învățământ preuniversitar și se va dota cu mobilier specific și materiale didactice spe­cifice un laborator școlar de biologie din unitatea de învățământ preuniversitar.
Mai mult, este prevăzută și utilarea cu echipamente, inclusiv echipamente digitale, a unui cabinet școlar, respectiv dotarea sălii de sport cu echipamente și aparatură sportivă, precum și alte materiale didactice specifice desfășurării activităților sportive din sălile de sport.
Valoarea totală eligibilă PNRR a acestui contract, conform cererii de finanțare, este de 947.680,20 lei (TVA inclus).
În total, aproximativ 270 de elevi din comună vor beneficia implementarea acestui proiect.
Recent, Școala Gimnazială Budești a fost dată drept “un exemplu de bune practici” de către Ministerul Educației.
Potrivit ME, cu ajutorul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, Școala Budești a desfășurat activități remediale și programe educaționale, a achiziționat laptopuri și imprimante și a organizat excursii tematice, cu rezultate pe măsură.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.