Primăriile pot primi bani pentru microbuze electrice sau hibrid

0
47

Administrația Fondului pentru Mediu organizează sesiune de finanțare a programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat.
Conturile create și utilizate pentru înscrierea în cadrul programelor derulate de AFM rămân valabile și pot fi accesate pentru depunerea cererilor de finanțare în cadrul programului. Depunerea cererilor de finanțare și a documentației aferente se realizează prin intermediul aplicației informatice, în perioada 8 septembrie – 8 noiembrie 2023. „Am decis să finanțăm acest program cu scopul de a diminua efectele poluării aerului asupra mediului şi sănătăţii populaţiei, de a răspunde nevoilor reale ale populației și de a facilita transportul elevilor la unitățile școlare. Acest program va contribui semnificativ la atingerea țintelor stabilite în Planul Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Laurențiu Adrian Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu.
Bugetul alocat sesiunii de finanțare este de 300.000.000 lei. Obiectul programului îl reprezintă achiziționarea de microbuze noi electrice, microbuze noi hibride și microbuze noi alimentate cu GNC, pentru transportul elevilor. Finanțarea se acordă în proporţie de 100% din cheltuielile eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.