Fonduri suplimentate pentru elevii de 10 ai Maramureșului

0
91

Consilierii maramureșeni au decis suplimentarea fondurilor pentru premierea elevilor care au obținut nota 10 la cel puțin o probă din cadrul Evaluării Naționale și a Bacalaureatului, în cadrul proiectului “Maramureșul premiază excelența”.
“În hotărârea dată în ședința precedentă am spus că vom face această premiere în urma situației transmise de Inspectoratul Școlar Județean. Sub semnătura inspectorului școlar general ne-a fost trimisă o situație doar cu persoanele care au luat media 10 la probele obligatorii. Săptămâna aceasta m-a sunat inspectorul dacă putem suplimenta pentru că sunt și alte discipline opționale importante”, a explicat șeful administrației maramureșene, Ionel Bogdan.
Proiectul de hotărâre a stârnit unele comentarii. Consilierul județean, Gheorghe Mihai Bârlea, a semnalat că „dacă introducem materiile opționale, riscăm să diluăm conceptul de excelență”. Conducerea CJ a arătat că sunt și discipline opționale importante cum ar fi informatica sau chimia, așa că se impune și premierea elevilor cu 10 la aceste materii școlare. Pe de altă parte, consilierul județean, Viorica Marincaș, a subliniat că la admiterea în facultate se ține cont de media generală, iar o premiere a excelenței în educație ar trebui să aibă la bază tocmai mediile și nu notele individuale. Reprezentanții CJ spun că, în viitor, vor încerca îmbunătățirea criteriilor de care se va ține cont la premierea elevilor merituoși.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.