A fost reținut tânărul care a furat 118.250 euro și 124.300 lei

0
78

În urma furtului comis în Șomcuta Mare, în data de 23 august, când s-au fost furate sumele de 118.250 euro și 124.300 lei, luni, 4 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei din Șomcuta Mare au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în urma căreia au fost ridicate mai multe mijloace de probă.
În urma administrării materialului probator, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr, de 21 de ani, din oraș.
Față de acesta este continuată urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore a tânărului. Marți, 5 septembrie, a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Aproape 60.000 lei amenzi pentru restaurante, baruri și cafenele

În luna august, polițiștii de ordine publică, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul sisteme de securitate private, au efectuat 78 de controale la sediile restaurantelor, barurilor, cafenelelor de pe raza județului.
Obiectivele au vizat respectarea prevederilor legale privind întocmirea Analizei de risc la securitatea fizică a obiectivului, verificarea modalității de realizare a pazei și protecției bunurilor și verificarea implementării și funcționalității sistemelor tehnice de protecție și de alarmare împotriva efracției.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că administratorii a 40 de obiective nu au putut prezenta Analiza de risc la securitatea fizică. Abaterile constatate de polițiști s-au materializat prin aplicarea a 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.000 lei.
În toate cazurile în care s-au constatat deficiențe, polițiștii au stabilit măsuri clare și termene de remediere, fiind totodată efectuate instruiri ale personalului în vederea sporirii vigilenței și capacității de reacție în situația comiterii de infracțiuni contra patrimoniului.

Violențe în familie și agresiuni fizice

• În Dragomirești
Luni seara, polițiștii din Dragomirești au fost sesizați de către o femeie, de 28 de ani, din oraș, că a fost agresată fizic de către soțul său, în vârstă de 37 de ani, care l-a agresat fizic și pe fiul lor, de 12 ani.
Victimele au fost transportate la Centrul de Permanență pentru îngrijiri medicale, iar bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, în vederea internării la Secția de Psihiatrie.
• În Baia Mare
Polițiștii au fost sesizați de către o femeie că, în timp ce se afla la domiciliu a fost agresată fizic și amenințată de concubinul său.
La fața locului, polițiștii au identificat victima, în vârstă de 29 de ani, și, deși nu se afla la locul faptei, ulterior l-au identificat și pe autor, un bărbat, de 31 de ani, din Baia Mare.
• În Sălsig
Luni, la ora 18.51, polițiștii din Fărcașa au fost sesizați de către o tânără, de 26 de ani, din Sălsig, că a fost agresată fizic de concubinul său.
În urma verificărilor, în jurul orei 20, polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus prin localitatea Sălsig. La volan a fost identificat un tânăr, de 21 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de violență în familie.
În aceste situații, polițiștii au emis ordine de protecție provizorii pe numele bărbaților și efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.