În Șomcuta Mare • Proiect pierdut acum 7 ani, îmbunătățit și redepus spre finanțare

0
727

Administrația publică locală din Șomcuta Mare a pierdut anii trecuți, dintr-o greșeală banală, o finanțare de 2 milioane euro, aferentă unui proiect de infrastructură în zona centrală a orașului. Edilul nu a renunțat însă la idee, iar acum proiectul a fost extins și depus pe o nouă linie de finanțare.

“Din păcate sunt anumite proiecte pe care nu reușim să le semnăm ca finanțare din cauza birocrației și a acestor avize stufoase care trebuie obținute. De exemplu, discutăm despre POR 2021 – 2027, care abia acum este deschis. Ghidul e finalizat așa că vom face primele încercări de a obține finanțare. Avem pe zona centrală un proiect pe care, dintr-o chestie banală, l-am pierdut în 2016. Era la schimbare de mandat și semnătura electronică pe cererea de finanțare a fost pusă de către contabilă, deoarece atunci eu tocmai câștigasem funcția de primar, și din cauză că nu a fost semnată de ordonatorul principal de credite, am pierdut un proiect de 2 milioane euro. Acum l-am mai extins și este undeva la 5 milioane de euro. Sper ca de această dată să obținem finanțarea, deoarece e un proiect foarte important. Este vorba de câteva zone din oraș pe care trebuie să le punem la punct, din punct de vedere al parcurilor de joacă pentru copii, al locuri de recreere, plus alte lucruri de care ai nevoie într-o localitate ca aceasta să funcționeze bine” – a spus primarul Gheorghe Buda.
În cadrul proiectului se vor realiza parcări noi în zona centrală, câteva spații comerciale, iar în locul centralei termice vechi va apărea un modern loc de joacă pentru copii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.