Intersecțiile din Baia Mare ar urma să fie dirijate de polițiști la orele de vârf

0
150

Aglomerația la orele de vârf în municipiul Baia Mare este o problemă pe care Serviciul Rutier Maramureș încearcă să o rezolve, iar colaborarea cu Poliția Municipiului, respectiv Poliția Locală Baia Mare pare una dintre soluțiile cele mai viabile.

”Am luat legătura cu autoritățile publice locale; urmează să avem discuții cu Poliția Municipiului Baia Mare și cu Poliția Locală. Problema nu este una recentă; din păcate, aglomerația la orele de vârf este un subiect pe care îl cunoaștem foarte bine și pe care încercăm să îl soluționăm. Am discutat și cu colegi din Cluj. Soluția este ca, la orele de vârf, Poliția Locală să intre pe semafor, să dirijeze, dirijați fiind de niște dispeceri aflați la Permanență. Am luat legătura cu autoritățile locale din Baia Mare și intenționăm să luăm acest model, să îl folosim și aici, în sensul ca, la orele dimineții, când se merge la serviciu sau la școală sau la ieșirea de la program, să avem polițiști în intersecțiile principale, la dirijare”, a subliniat comisar-șef de poliție Dorin Gherman, șef Serviciu Rutier Maramureș (foto stânga).
Intenția Serviciului Rutier Maramureș este de a asigura fluența traficului la orele de vârf în tot municipiul Baia Mare.
”De exemplu, dacă defluim una dintre intersecții, cea de la Semilună, care este una dintre principalele intersecții din Baia Mare cu probleme, riscăm să aglomerăm următoarele intersecții, cum e cea de la Vivo mall. La fel, la Tipografie sau la Palatul de Justiție. Intenția noastră este să rezolvăm problema în așa fel încât fluența traficului să fie la fel, la ore de vârf, în tot orașul. Sigur, încurajăm folosirea mijloacelor de transport în comun, a bicicletelor, a mersului pe jos”, a adăugat comisar-șef de poliție Dorin Gherman, șef Serviciu Rutier Maramureș.
O astfel de degajare a traficului ar angrena, însă, și un număr mai mare de resurse umane din cadrul Serviciului Rutier, structură care se confruntă, în continuare, cu deficit de personal.
”Problema nu se rezolvă atât de ușor. Este nevoie de un număr mare de oameni și nu avem suficiente resurse umane (…) singura rezolvare ar fi să lucrăm împreună cu Poliția Locală care are atribuții pe linie de dirijare”, a punctat comisar-șef de poliție Dorin Gherman, șef Serviciu Rutier Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.