În Maramureș, au început înscrierile pentru Definitivat

0
47

Cadrele didactice care doresc să-și obțină definitivatul în învățământ se pot înscrie în unitățile școlare până în 13 octombrie, informează Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

• ce trebuie să conțină dosarul de înscriere

Pentru sesiunea 2024, se pot înscrie cadrele didactice care, la data de 31 august 2024, au un stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul național de învățământ preuniversitar, de cel puțin un an (sau ore de predare echivalente normei de un an) ca personal didactic calificat, conform studiilor absolvite.
Dosarul de înscriere va conține: fișa de înscriere; copii ale actelor de studii; document certificat conform cu originalul din care să rezultate îndeplinirea condițiilor legale privind absolvirea programului de pregătire psihopedagogică; copii după decizia de repartizare pe post, certificat de naștere, buletin/ carte de identitate, orice document care atestă schimbarea numelui; adeverință privind calificativul “bine” sau “foarte bine” acordat pentru ultimul an școlar, cu excepția candidaților aflați în primul an de stagiu; adeverință din care să rezulte vechimea de predare efectivă la catedră; adeverință privind achitarea taxei de înscriere la examen.
Dosarele se vor transmite și înregistra la ISJ Maramureș, în perioada 16-27 octombrie.

• prima etapă, eliminatorie

Prima etapă a examenului este eliminatorie și presupune susținerea a două inspecții școlare de specialitate. Prima se va efectua până în 9 februarie, iar a doua până în 31 mai. Tot în prima etapă se va evalua portofoliul profesional personal.
În etapa a doua este planificată proba scrisă care, în 2024, va avea loc în 24 iulie. Colegiul Tehnic “George Barițiu” este desemnat, și în anul școlar 2023-2024, centru de examen pentru definitivare în învățământ.
Potrivit ISJ Maramureș, candidații pot susține examenul național pentru definitivare în învățământ fără taxă de cel mult trei ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiționate de achitarea unei taxe în cuantum de 300 de lei la unitatea de în­vățământ desemnată centru de examen.
Taxa se poate achita direct la secretariatul Colegiului Tehnic “Geor­ge Barițiu” Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.