PAMFLET ☺ Să râdem de ei, înainte să râdă ei de noi!

0
131

Economie la buget, ziceți?

Zice așa parlamentarul nostru. “Am votat în ședința de plen de azi Legea privind sprijinul financiar acordat de către Statul Român Mitropoliei Basarabiei, parte componentă a Bisericii Ortodoxe Române, precum și proiectul privind sprijinul acordat de Statul român schitului românesc Prodromu de la Muntele Athos, Grecia”. Sunteți tari. Asta în timp ce opriți cheltuielile la administrațiile locale, din care unele, o mică parte ce-i drept, se întrețin, au venituri proprii și voi le opriți sărbători, achiziții. Pentru bisericile din Basarabia și pentru schitul cu nume foarte românesc Prodromu, ce arată ca o cetate și aparent are și hotel în dreapta imaginii. Am înțeles.

„Guvernul va menține prețurile plafonate le energie și în iarnă!”

I-auzi la cel atacat mai sus. „Premierul a anunțat deja că Guvernul va menține prețurile plafonate le energie și în iarna care urmează pentru a proteja consumatorii casnici și economia națională. Aceeași politică este implementată și la nivelul Uniunii Europene care intenționează să prelungească plafonul la prețul gazelor naturale ca urmare a conflictelor militare care generează incertitudini pe piața de energie. Astfel, abordarea CE validează indirect politicile PSD de combatere a principalelor surse de creștere a prețurilor (energia și alimentele).Tot pe un model similar celui de propus de PSD în România, UE a implementat o taxă de solidaritate pe profiturile excesive ale operatorilor din piața de energie”. Ce nu spuneți… este că odată cu mărirea salariului minim pe economie, o foarte mare parte din oameni nu se mai potrivesc subvenției. Și nici că se cer munți de hârtii și sunt cerințe care descurajează luarea subvențiilor.

Vara tu ești iarna mea

Partidul nervos ce se vede pe val e iar haios. Suntem în octombrie cu un picior în noiembrie, da? „Campania de informare a cetățenilor, despre programul de guvernare A…, începută prin proiectul ,,VARA ROMÂNILOR,, , continuă în Județul Maramureș. Astăzi am fost în comunele: Bistra, Repedea, Poienile Izei, Budești, Câmpulung la Tisa și Poienile de Sub Munte. Peste tot oamenii doresc o schimbare, fiind dezamăgiți de actuala conducere locală și centrală”. Bravo, dar vedeți că pe acolo a și nins, ăia n-au bani de lemne, mult succes în a le explica cum e cu vara românilor.

Respect, grija pentru piept contează!

Unul din cei mai incolori parlamentari ai noștri (am fost eleganți, expresia era aia cu lipsa de miros, gust, culoare etc), ne explică grijile pe care le poartă el în Parlament pentru votanții săi maramureșeni. „Cancerul mamar reprezintă cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în țară noastră și, totodată, cel care cauzează cele mai multe decese în rândul doamnelor. Însă această patologie gravă poate fi tratată cu succes dacă este depistată la timp, în stadiu incipient. Luna octombrie este, la nivel mondial, lună de conștientizare privind cancerul de sân. Iar grupul nostru, al senatorilor P… s-a alăturat acestui demers”. Măcar de-ar fi participat la controale, la palpare, era ceva! Suna a grijă pentru electoratul feminin de toate vârstele!

Scandaaaall! Popocornul la îndemână!

Zice parlamentar galben de-al nostru așa, sătul să fie atacat. „P(…) Maramureș, în frunte cu (…) , secondat de diverși trepăduși de serviciu, reprezintă o frână pentru dezvoltarea Maramureșului. Proiectele de dezvoltare a Maramureșului, aflate în execuție, sunt atacate constant în ultima vreme de ei, care nu înțeleg că oamenii fac deja diferența între vorbe și fapte. Câtă vreme aeroportul băimărean a fost condus de omul lor, acesta s-a conformat din plin directivei de partid și a frânat cât a putut derularea proiectelor. După schimbarea directorului, lucrările la noul terminal al Aeroportului Internațional Maramureș au luat avânt, ceea ce a creat mare deranj în P…-ul local, tonul fiind dat chiar de președintele care a început să lanseze minciuni în spațiul public. Mitoman din fire, a declarat că se pierd toți banii, iar județul intră în faliment, teza sa fiind preluată și de trepădușii de serviciu din jurul său. Spre informarea lui (…) și a trepădușilor care îl secondează, îi informez că alta este regula: cât ai făcut până la termenul de finalizare se decontează din bani europeni. Dacă mai sunt lucrări de executat, acestea se fac din fondurile beneficiarului. Iar dacă tot se laudă cu prietenii săi din Guvern, poate se informează și el că se poartă discuții, la nivelul executivului, în mai multe ministere, despre alocarea de la bugetul de stat, în anul 2024, a unui ajutor de stat celor 14 aeroporturi care sunt în lucru, pentru că niciunul nu va reuși să deconteze întreaga sumă nerambursabilă contractată din POIM. Prin urmare, în niciun caz nu se pierd 28 de milioane de euro, pe care le clamează.” Stop, că restul e propagandă și mărețe realizări, cu câini cu covrigi în coadă.

Discriminare sau incriminare?

Cineva, un partid al minorităților, poartă grija elevilor ce iau burse de tot felul. Stați așa, că e mai complicat.
„La solicitarea noastră, Guvernul Ungariei a majorat sprijinul financiar pentru elevii care învață în limba maghiară, care, astfel, va depăși 100.000 de forinți. Cât timp am fost la guvernare, am reușit să protejăm învă­ță­mântul în limba maghiară, ceea ce facem și astăzi: prin noua lege a Educației asigurăm funcționarea școlilor din comunitățile dispersate și din mediul rural cu efectiv mic de elevi. Acesta este rezultatul muncii noastre!”

Acest material este un pamflet și trebuie tratată ca atare. Libertatea de exprimare a presei beneficiază, conform art. 255 Cod civil, de o protecție suplimentară, măsurile provizorii preconizate neputând opera împotriva jurnaliștilor decât în situații excepționale: prejudicii grave, atingerea dreptului la viață privată, evident nejustificată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.