În Bistra • Țigări, de peste 58.000 lei, confiscate la frontieră

0
16

Polițiștii de frontieră din Valea Vișeului au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Bistra, cinci persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul țării.
S-a procedat la interceptarea acestora, fiind somate să se oprească. Deoarece persoanele nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind executate 4 focuri de avertisment în plan vertical. Persoanele au abandonat coletele și au fugit spre interiorul țării, profitând de terenul accidentat și de zona împădurită.
În urma cercetării zonei, polițiștii de frontieră au descoperit 10 colete voluminoase, care au fost transportate la sediul instituției. În urma inventarierii au rezultat 4.996 pachete cu țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 58.453 lei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Sătmărean cu permisul suspendat

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat, pe sensul de ieșire din România, un cetățean român, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în județul Satu Mare, care conducea un autovehicul Opel Vivaro, înmatriculat în România.
La controlul de frontieră, cel aflat la volan a prezentat și permisul de conducere, însă, la verificări, s-a constatat că dreptul de a conduce al sătmăreanului era suspendat din iunie 2023.
În consecință, s-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Ucraineancă cu permis de conducere fals

Luni dimineața, în jurul orei 6,40, în PTF Petea s-a prezentat, pentru a ieși din România, o femeie, în vârstă de 42 de ani, având cetățenia ucraineană, care conducea un autoturism Porche Cayenne, înmatriculat în Ucraina.
Cu ocazia formalităților a prezentat și permisul de conducere, aparent eliberat în iunie 2023 de către autoritățile din Ucraina, dar care nu îndeplinea condițiile de formă și de fond ale unui act autentic.
În cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.