Din Maramureș, cinci „școli mici” pot aplica pentru reducerea abandonului școlar

0
180

Până în 30 noiembrie, cinci „școli mici” din Maramureș, care au mai puțin de 50 de elevi de gimnaziu, pot aplicat în PNRAS pentru reducerea abandonului școlar. La nivel național, lista unităților eligibile cuprinde 241 de școli, iar alocarea financiară pentru apelul de proiecte este de 25 de milioane de euro.
Școlile din Maramureș regăsite pe lista unităților eligibile sunt: Școala Gimnazială „Mihai Olos” Ariniș, cu 30 de elevi; Școala Gimnazială „Benko Ferenc” Dămăcușeni, 16 elevi; Școala Gimnazială Gârdani, 32 elevi; Școala Gimnazială Oarța de Sus, 28 elevi; Școala Gimnazială Poienile Izei, 15 elevi.
Valoarea alocării prin grant pentru fiecare unitate de învățământ eligibilă se va stabili pe baza costului unitar de 1.500 euro pentru fiecare elev sprijinit.
De asemenea, 25 de milioane de euro vor fi folosiți pentru achiziții centralizate, realizate de Ministerul Educației prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă.
În cadrul acestei investiții, unitățile de învățământ eligibile vor fi sprijinite pentru: activități de identificare și monitorizare a elevilor în risc de abandon școlar; activități pedagogice și de sprijin; activități extracurriculare/ extrașcolare; activități de informare, consiliere, asistență și educație a părinților/ tutorilor legali; activități de sprijin organizate în parteneriat cu alte autorități și instituții competente sau cu alți actori din comunitatea locală; subvenții, ajutoare, premii, burse pentru beneficiarii proiectului; lucrări de amenajare minore, achiziționarea de bunuri (opționale) etc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.