Profesorii de liceu ar putea preda o nouă disciplină

0
127

În perioada 27 septembrie – 4 decembrie a.c., Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), în colaborare cu Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), cu sprijinul Ministerului Educației, organizează un curs de formare și activități de pregătire în trei etape, adresat profesorilor de liceu care ar putea preda disciplina opțională „Educație pentru drepturile de proprietate intelectuală”, a cărei programă școlară a fost aprobată prin ordin de ministru.
Conform calendarului prevăzut, în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, s-a desfășurat etapa activităților față-în-față.
La reuniune au participat peste 80 de persoane, profesori de liceu din 24 de județe, inclusiv Maramureș – prof. Gavril Ardusătan și prof. Adriana Pop, desemnați de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, prin inspectorul școlar de specialitate, prof. Voinaghi Marius – istorie și științe socio-umane, reprezentanți ai OMPI, experți internaționali, reprezentanți ai Ministerului Educației, ai Ministerului Culturii, reprezentanți ai societă­ții civile care desfășoară activități în materie și reprezentanți ai mediului academic.
Profesorii participanți au beneficiat de prelegerile unor renumiți experți internaționali, ai Academiei OMPI, precum și de o excelentă sesiune interactivă, rezultatul fiind unul de impact în ceea ce privește formarea tinerei generații în sensul respectării și protejării drepturilor de proprietate intelectuală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.