Multitudine de investiții în derulare în Recea

0
24

Comuna Recea se laudă cu o mulțime de proiecte de investiții aflate în derulare în acest moment. Astfel, se lucrează pe mai multe fronturi, atât la infrastructura rutieră, cât și la cea de învățământ și de utilități.
Concret, vorbim despre 14,5 milioane de lei pe care Primăria Recea i-a obținut prin Programul Național “Anghel Saligny”, pentru modernizarea drumurilor de interes local din localitatea Lăpușel, fiind dat deja ordinul de începere a lucrărilor; pe PNRR, componenta C10, au fost semnate 3 contracte pe fonduri europene pentru: – PUG-ul comunei Recea, unde s-au alocat 820.000 de lei, proiectul fiind în implementare cu unele plăți deja finalizate;
– renovarea energetică moderată a școlii/grădiniței din localitatea Bozânta Mică, unde suma obținută a fost de 950.000 de lei, iar lucrarea este în execuție;
– 2,1 milioane de lei pentru realizarea unei piste de biciclete, unde urmează să fie dat ordinul de începere. De menționat este și faptul că în cazul PUG-ului și al renovării energetice moderate, au fost cuprinse și câte 2 stații de încărcare electrice.
Tot prin PNRR, pe componenta C15, comuna Recea a semnat un contract pentru dotarea școlilor cu mobilier și aparatură, suma obținută fiind de 1,3 milioane de lei. De asemenea, finanțarea unui alt contract s-a obținut pe componenta C13 – PNRR, în vederea reabilitării infrastructurii pentru persoanele cu dizabilități. Pentru centrul din Recea s-au alocat 360.000 de lei pentru partea de ambulatoriu și alți 360.000 de lei pentru dotarea centrului de recuperare neuromotorie. Nu în ultimul rând, sunt 15 milioane de lei, obținuți prin POIM, pentru rețeaua de canalizare în localitățile Mocira și Recea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.