Puncte de examinare trichineloscopică a cărnii de porc în Maramureș

0
37

Reprezentanții DSVSA Maramureș recomandă tuturor celor care sacrifică porci, în această perioadă, să efectueze examinarea cărnii din punct de vedere trichineloscopic pentru a se elimina riscul îmbolnăvirii celor care o consumă. În fiecare an, DSVSA Maramureș invită crescătorii de suine care sacrifică porci în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă să efectueze examenul trichineloscopic al cărnii. În acest sens, DSV pune la dispoziție circumscripțiile sanitare veterinare pentru controlul alimentelor de la nivel local.
”În Baia Mare sunt prevăzute două puncte de examinare trichineloscopică: unul vizavi de Școala 12 (zona Unic) și altul în Piața Izvoare. De asemenea, punem la dispoziție Circumscripția veterinară pentru controlul alimentelor din Baia Sprie, Sighetu Marmației, Bor­șa, Vișeu de Sus, Seini, Târgu Lăpuș, dar și rețeaua de medici veterinari, de liberă practică, ce au în dotare și capabilități de examinare microscopică a cărnii în perioada imediat următoare. În fiecare an începem în jurul datei de 1 decembrie, însă dorim să conștientizăm populația că este foarte important să facă acest examen parazitologic pentru o bună stare de sănătate a populației”, a explicat Vasile Pop, dir. exec. DSVSA Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.