Doar două școli din Maramureș pot aplica pentru combaterea abandonului școlar

0
138

Ministerul Educației a publicat o listă cu școlile din țară care pot aplica pentru finanțare în cadrul apelului PNRAS, runda a II-a, seria a II-a, pentru reducerea abandonului școlar. În Maramureș, doar două instituții de învă­ță­mânt se numără printre norocoasele eligibile: Școala Gimnazială Chelința și Școala Gimnazială Crasna Vișeului.

Cu un număr de 138 de elevi de gimnaziu, Școala Gimnazială Chelința se află într-o poziție privilegiată pentru a accesa fondurile de 300.000 de euro destinate proiectelor de combatere a abandonului școlar. Situată în mediul rural, școala se confruntă cu provocări specifice, iar această oportunitate financiară vine ca un sprijin esențial în eforturile de menținere a elevilor în sistemul educațional. Cu 83 de elevi de gimnaziu, Școala Gimnazială Crasna Vișeului este cea de-a doua instituție de învățământ din Maramureș care poate aplica pentru finanțarea oferită de Ministerul Educației. De asemenea, situată în mediul rural, școala are acum o oportunitate semnificativă de a dezvolta proiecte menite să reducă abandonul școlar și să îmbunătățească performanțele elevilor.
Cererile de finanțare pentru proiecte care vizează reducerea abandonului școlar pot fi depuse până pe 12 ianuarie 2024, exclusiv pe platforma online dedicată. Valoarea maximă a unui proiect este de 300.000 de euro, fără TVA.
De menționat că fondurile totale pentru acest apel au fost ajustate la 130 de milioane de euro, comparativ cu cei inițiali 150 de milioane de euro. Implementarea investiției trebuie să fie finalizată până la 30 iunie 2026.
Apelul se adresează școlilor cu o rată ridicată de abandon școlar și performanțe școlare scăzute la nivel gimnazial.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.