În Baia Mare, noi termene pentru proiectele de dezvoltare ale municipiului

1
1270

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, primarul interimar Doru Dăncuș a prezentat un plan detaliat pentru gestionarea și continuarea proiectelor majore de dezvoltare în oraș.
Proiectele considerate cruciale pentru dezvoltarea orașului Baia Mare au fost încadrate în două categorii distincte.

„Avem proiecte de dezvoltare care sunt esențiale pentru viitorul orașului nostru, pe care ar fi trebuit să le închidem la 31.12.2023. În noul context legislativ impus de Guvernul României, avem posibilitatea să optăm pentru continuarea acestora sub două aspecte: proiecte încadrate ca nefinalizate și proiecte etapizate”, a declarat primarul Doru Dăncuș.
Primarul interimar a atras, însă, atenția asupra faptului că pentru toate proiectele încadrate ca nefinalizate tot ceea ce se va executa după data de 31.12.2023 va avea impact pe bugetul local și un nou termen de finalizare, până la 31.12.2024.

În ceea ce privește proiectele nefinalizate, primarul a subliniat importanța depunerii cererilor de finalizare până la 29 februarie 2024 și a solicitat tuturor celor implicați să acționeze cu celeritate pentru finalizarea lucrărilor eligibile.

În cazul proiectelor etapizate, Doru Dăncuș a adus în discuție un ton mai relaxant, menționând că cheltuielile eligibile neefectuate până în prezent vor fi transferate în noul exercițiu financiar al Programului Operațional Regional 2021-2027. Cu toate acestea, ajustările legate de cheltuielile neeligibile vor trebui suportate din bugetul local.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua ,face-ți ceva cu cu aceste piețe albina si piata mare ,sunt un dezastru ,când ploua nu poți sta in piata la albina ,sunt pline de gropi unde stau apele .

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.