Podurile Sighetului, în atenţie

0
2216

Interesant, podurile din Sighetu Marmației intră subit în atenţie. În primul rând, se lucrează sau s-a lucrat la podurile surori peste Tisa. Apoi, podul istoric cică s-a dovedit a fi o povară pentru primărie, aşa că a fost predat către CNAIR, dar nu de capul lui.
“Da, am trecut podul istoric la CNAIR, va beneficia de o investiţie de 6 milioane lei din fondul de urgenţă a Guvernului, e afectat. Noi am făcut studii şi am primit expertize care spun că ar costa 24 milioane lei să refacă podul pe schelet metalic, şi ar fi problema rezolvată definitiv. Cu un drum, am predat CNAIR şi două străzi din vecinătate, pentru că se punea problema legăturii cu DN 19. Pentru noi, întreţinerea sau reparaţia acestui pod era un efort imens” – ne spune primarul Vasile Moldovan.
Interesant este că cel puţin la nivel de documentaţii înaintează şi povestea centurii oraşului, care nu are încă finanţare, ce-i drept, urmează să intre în comisia tehnică, dar ultima variantă ar fi ca centura să vină pe la podul peste Ronişoara, care probabil vine la rându-i reabilitat.
Dacă punem la calcul faptul că drumarii au amânat reabilitarea DN 19 Sighet-Săpânţa-Huta până după începerea podului cel nou, pe traseu avem şi podul de peste Iza, la ieşirea spre Iapa.
Cum ar veni, într-un viitor destul de vizibil, oraşul de pe insulă, dintre ape (Tisa, Ronişoara şi Iza), va avea toate podurile noi sau reabilitate!!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.