Profesori și elevi de la „Dragoș Vodă”, la Parlamentul European

0
93

În calitate de Școală Ambasador a Parlamentului European, elevi şi profesori ai Colegiului Național ,,Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, cu rolul de ambasadori juniori și seniori, au avut recent privilegiul de a răspunde afirmativ invitației europarlamentarului Carmen Avram de a vizita capitala Bruxelles.
Astfel, în perioada 6-8 decembrie, un grup de profesori, format din Lucaci Georgeta, Hotea Cornelia, Nodiș Simona și Iuga Nicolae, alături de 18 elevi ai colegiului, s-a deplasat la Bruxelles.
„Am vizitat Parlamentul European și Parlamentarium, trăind o experiență deosebită prin care am aprofundat înțelegerea rolurilor esențiale ale acestor instituții asupra menținerii vii a principiilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Această oportunitate ne-a consolidat importanța implicării în procesul electoral, oferindu-ne o perspectivă clară asupra responsabilităților și drepturilor de care beneficiem în calitate de cetă­țeni ai Uniunii Europene, cât și asupra funcției de eurodeputat. Vizita a reprezentat nu doar o actualizare a cunoștințelor despre valorile europene, ci și un pas semnificativ în construirea unei comunități europene mai unite și mai conștiente”, a punctat prof. Cornelia Hotea.
Colegiul Național ,,Dragoș Vodă” Sighetu Marmației poartă numele de Școală Ambasador a Parlamentului European România începând cu anul 2019.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.