Corul bărbătesc din Vălenii Şomcutei a concertat în faţa a 800 de persoane în Constanţa

0
99

Corul a fost însoţit de preotul Viorel Zoicaș şi de primarul oraşului Şomcuta Mare, Gheorghe Buda, la rândul lor membri activi ai formaţiei corale.
Corul a avut plăcerea să împartă scena cu Corala Armonia din Constanţa, condusă de Arhidiaconul Ioan Iulian Dumitru. Concertul a fost organizat de Arhiepiscopia Tomisului, iar invitaţia a fost făcută la Şomcuta Mare, în luna iunie, cu ocazia inaugurării Centrului Cultural Chioarul, unde au concertat şi s-au întâlnit pentru prima oară pe scenă cele două formaţiuni corale.
Corul maramureșean a interpretat un program de colinde și cântece patriotice.
”Pentru această deplasare mulţumim şi prietenului nostru, Nicolaie Muntean, membru activ în cor, care s-a ocupat cu succes de organizare şi logistică. Ne bucurăm de fiecare dată când putem să promovăm şi să facem cunoscute cântecele, portul popular şi tradiţiile maramureşene”, au spus coriștii din Vălenii Șomcutei.
Corul bărbătesc din Vălenii Şomcutei activează în această formulă de peste 13 ani şi a concertat la festivaluri importante din ţară, întorcându-se acasă cu premii, și străinătate (Grecia, Ucraina, Italia şi Belgia). Este unul dintre cele mai apreciate coruri din judeţul Maramureş, fiind format din 40 de bărbați.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.