Daruri de poveste la un altfel de Târg de Crăciun

1
150

Asociația „Nod” a avut ideea în urmă cu 12 ani să „dea viață” unui „frate” mai mic al evenimentului „Mărțișor cu dor”. Așa s-a născut „Târgul Darurilor de Crăciun”. Aici vin artiști, creatori și iubitori de frumos pentru a oferi publicului „daruri de poveste”. Târgul Darurilor de Crăciun a devenit, în timp, „un loc de întâlnire, povești, zâmbete, comuniune”.
Obiecte inspirate din perioada daco-romană, la Târgul Darurilor de Crăciun
La actuala ediție care se desfășoară în perioada 15-17 decembrie, la Várvédő Galéria, participanții promit să vă ofere “frânturi din sufletul lor”: ceramică unicat, decorațiuni pentru brad și masa de Crăciun, lumânări, săpun și cosmetice naturale, produse din lână, lemn, piele naturală, bijuterii și accesorii, jucării și alte minunății, create toate cu și din suflet pentru suflet.
În premieră, la evenimentul din acest an este prezent Sebastian Bucur care vine cu replici istorice de încălțăminte și genți antice din perioada daco-romană, precum și cu diverse obiecte din piele create în Atelierul Bucur.

„La Târgul Darurilor de Crăciun expun replici istorice de încălțăminte și genți antice din perioada daco-romană și o colecție de accesorii «small leather goods» ce constă în curele de ceas, curele de brâu, portofele și decorațiuni de Crăciun. Vă aștept să descoperim mai multe despre lumea minunată a meșteșugului în piele”, a punctat Sebastian Bucur.
Pentru prima dată la Târgul Darurilor de Crăciun veți descoperi lumânările și ceara parfumată create „într-un mic atelier de culoare și arome”, Scent Architect.
Tot în premieră, în cadrul evenimentului au fost aduse obiecte de lemn confecționate cu unelte de mână în Atelierul Ars Fabrilis.

„De aproape 15 ani am început să cunosc lemnul. Am descoperit mai întâi uneltele vechi de mână și apoi strungul de lemn. Am văzut apoi bucuria oamenilor care întâlneau atât meșteșugul, cat și produsul. Ăsta a fost semnul că drumul meu e cel bun. Castroane de lemn, piepteni de lemn, decorațiuni de lemn de Crăciun vin la întâlnirea cu oamenii de la Târgul Darurilor de Crăciun să dea mai departe povestea în dar”, a adăugat Ciprian Pop, inițiatorul Ars Fabrilis.
Papuci de lână, decorațiuni pentru bradul de Crăciun și alte daruri unice
Din cadrul târgului nu lipsesc jucăriile croșetate, papuci de lână, obiectele de ceramică, decorațiunile din ceramică pentru bradul de Crăciun, cosmeticele naturale din gama „Fain”, dar au fost pregătite și alte surprize.
Pușa Sav a venit în acest an cu „Aventură de iarnă”, titlul colecției create special pentru acest târg și care include jucării pentru toate vârstele, podoabe de brad și bijuterii. De remarcat este și colecția „De cald, iarna” care include papuci de casă, din lână, „Comozi și călduroși”.

Marius Ardelean și al său „CHIUPatelier” prezintă replici după piese arheologice (opaițe, căni, borcănașe, medalioane), dar și piese de uz gospodăresc, numai bune prin casă (tăvi, tăvițe, căni, ceșcuțe). Sculptorul Marius Mureșan îi va surprinde pe cei prezenți cu o colecție de faianță pictată. Nu lipsește nici Credențul Ancuței care vine cu păpuși și decorațiuni handmade, menite să aducă zâmbet și culoare în viețile copiilor de toate vârstele. Mai sunt și alte creatoare de frumos care împodobesc târgul cu ale lor „animale croșetate” și cu „jucării textile lucrate manual”. Maria Brete cu ale ei „Zorele Colorate” a pregătit „o colecție de podoabe pentru femei şi pentru pomul de Crăciun, realizată cu multă dragoste și migală, ce poartă amprenta dăruirii și pasiunii pentru meșteșugul tradițional”, iar Ileana Horoba Danci, „sufletul” acestui eveniment a adus bijuterii din ceramică și produsele naturale create sub marca Fain.

1 COMENTARIU

  1. Târgul Darurilor de Crăciun oferă o experiență autentică și plină de culoare, cu produse unicat și tradiționale. Este o ocazie perfectă pentru a descoperi și aprecia meșteșugurile locale și a găsi cadouri speciale pentru sărbători.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.