Neconformităţi la produse bio şi eco

0
96

Inspectorii responsabili cu sistemul de agricultură ecologică în Maramureş au efectuat, în acest an, 56 de controale. Cele mai multe deficienţe constatate sunt legate de etichetarea produselor.
„S-a constatat folosirea unor sintagme de bio, eco, asociate cu denumirea firmei sau puse în aşa fel încât să inducă în eroare, deşi produsul nu era atestat ca ecologic. Sau din contră, produsul era ecologic, dar nu era ştanţat fiecare produs din interior, doar ambalajul mare” – a precizat directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, Dan Ioan Cocîrcă.
Au fost retrase de la comercializare 1.472 bucăți (Chiflă Rustică BIO) unde neconformitatea constă în lipsa ștanței BIO de pe fiecare produs în parte. Un alt caz semnalat de oficialii de la Agricultură este cel al unui operator ce producea şi vindea peleţi de lucernă în Austria ca fiind bio.
”Operatorul nu avea statut de procesator și comerciant ecologic. Într-adevăr lucerna era bio, dar procesarea nu era autorizată, nu avea voie să folosească sintagma aceasta. A fost aplicat un avertisment scris” – au mai adăugat cei de la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.