Compromis ori soluție salvatoare? Depozitul (deja ilegal) de gunoi din Satu Nou se mută… deasupra celuilalt!

0
199

Se discută mai multe soluții pentru eliberarea intrării în oraș de pata de „culoare și miros” de la Italsofa, iar una dintre soluții prinde tot mai mult contur, pare a fi mai dorită de autorități. Ne-o confirmă primarul comunei Groși, Florin Daniel Boltea.

„Noi avem o dronă cu care, recunosc, am tot monitorizat depozitul de gunoi. Ambele. Suntem în faza în care situația trebuie rezolvată, noi avem acolo terenuri, investitori, urmează să se construiască și pasarela, nu poți lăsa muntele de gunoi acolo. Vă spun sincer, am cerut inclusiv ridicarea licențelor firmelor de acolo, am apelat la instituțiile de Mediu să ne explice dacă mustul rezultat de-acolo e pericol pentru Mediu. Fără răspuns. Dar am constatat, monitorizând, că depozitul ecologizat de deșeuri scade vizibil în înălțime. Se tasează. Vă pot spune cu certitudine c-a scăzut cu 10-15 metri, dacă nu mai mult. S-a venit cu ideea să decoperteze, să pună gunoiul din depozitul din față și să se acopere ca înainte, cu folie, pământ, să se sigileze. E una din soluții. Am accepta-o, să scăpăm de muntele acela, ca o ultimă soluție” – spune primarul.

O alta ar fi strămutarea gunoiului, pas cu pas, indiferent dacă la Fărcașa sau în alte părți, cu costuri de milioane de euro. La fel, o instalație performantă și serioasă de sortare, care să lase într-un final sub jumătate din gunoi.
Am căutat deci un punct din care să vedem depozitele, l-am găsit, ne-a mai ajutat Google Earth. Din anume unghi și având asta în minte, da, pare a se fi tasat. La fel cum soluția, fie ea de compromis, pare a fi și ea una logică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.