Bătaie de joc!? Cărarea spre Creasta Cocoșului, anulată de forestieri

0
2225

Una dintre cele mai frecventate rute turistice din Maramureș e traseul spre Creasta Cocoșului, un adevărat simbol al Munților Gutâi. În paranteză fie spus, este poate cea mai vizibilă urmă de activitate vulcanică din nord de țară. Creasta în sine este buza unui fost crater, fapt ce se vede la perfecție dinspre Giulești.

Din păcate, turiștii obișnuiți cu traseul, ce-și doresc să urce dinspre DN 18 și pasul Gutâi, trebuie să facă ori cale întoarsă ori să se reorienteze. Cărarea a fost anulată pe o porțiune de exploatările forestiere, ce au tras lemne în drum.

Acum, e noroi de nu se poate umbla. Pe cealaltă rută, dinspre mina Șuior, nu erau asemenea probleme, dar le punem pe seama faptului că acolo se află prizele de apă ale orașului Baia Sprie, nu se permite tragerea de bușteni prin pârăuri. Dincolo, pe probabil cea mai accesată rută, din parcarea din vârf, de pe DN 18, abțineți-vă să mergeți. Tragem speranța că se repară până la primăvară, dar avem și o nedumerire: jandarmii montani care amendează turiștii mai leneși ce încearcă să se apropie de creastă cu mașinile… au brusc orbul găinilor când cărarea e arată de TAFuri? Imaginile spun totul…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.