O zonă mlăştinoasă din Tăuţii-Măgherăuş va fi transformată într-o oază de linişte!

0
112

Având în vedere discuțiile referitoare la proiectul de amenajare a spațiului verde în zona Lacului Hoșteze, de pe raza orașului, care urmează să fie depus spre finațare, primarul a făcut mai multe precizări.

”În situația actuală, întreaga zonă de intervenție este spațiul verde rămas în urma parcelării locuințelor individuale, un spațiu neamenajat, cu o vale, o zonă mlăștinoasă și vegetație spontană abundentă, în interiorul unei insule urbane. Prin proiect se dorește amenajarea zonei și activarea ei, prin valorificarea cadrului natural ambiental, de prezența apei curgătoare și a Lacului Hoșteze. Amenajarea pornește de la valorificarea cadrului natural, iar intervențiile se fac doar la nivel de curățare a zonei și nu se intervine asupra adâncimii acumulării de ape pluviale. Se va crea o zonă de protecție față de vecinătăți, prin plantarea de arbori înalți și diverse tipuri de plantații cu ierburi, arbuști, iar zona va fi străbătută de o alee pietruită pentru acces pietonal. Consider că prin acest proiect se contribuie la creșterea calității vieții locuitorilor din zonă, prin purificarea aerului, reducerea zgomotului, stocarea carbonului, reducerea temperaturii aerului, reducerea anxietă­ții și implicit a îmbună­tățirii sănătății publice. Chiar dacă în proximitate este Parcul Hoșteze, se justifică realizarea acestei investiții, scopul ei fiind igienizarea zonei și secundar o zonă de recreere” – a spus primarul Marinescu Dumitru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.