Masa Sănătoasă, extinsă în școli

0
47

Au fost aprobate criteriile pentru programul Masă Sănătoasă, urmând să fie primite propunerile de școli. Numărul beneficiarilor programului Masă Sănătoasă va fi anul acesta de circa 420.000, mai mult decât dublu față de anul trecut”, au anunțat oficialii din Ministerul Educației. Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial. Lista unitățile de învățământ, beneficiare ale acestui program, va fi aprobată în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii.
Școlile care vor intra pe noua listă a celor care oferă elevilor o masă caldă ar trebui să îndeplinească criterii de prezență slabă, risc de abandon școlar și profesori necalificați. Selecția școlilor și grădinițelor se face de către inspectoratele școlare.
Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform struc­turii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.
Finanțarea programului se asigură de la bugetul de stat. Sumele prevăzute pot fi suplimentate din veniturile proprii ale bugetelor locale ale unităților/ subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau din alte surse de finanțare.
Bugetul alocat pentru Programul Național „Masă sănătoasă” în anul 2024 este 1.139.400 mii lei, în beneficiul preșcolarilor și elevilor din maximum 1.000 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.