Dotări pentru trei şcoli din Sighetu Marmaţiei, cu fonduri europene

0
34

Autorităţile locale din Sighetu Marmaţiei speră să atragă fonduri europene pentru dotarea a trei unităţi de învăţământ din municipiu. În prezent, se lucrează la proiectul transfrontalier. Prin Programul Interreg Next România – Ucraina, ar urma să se facă investiţii la Colegiul Național Pedagogic Regele Ferdinand, Liceul Tehnologic Marmația și Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte plastice.
„Colegiul Național Pedagogic Regele Ferdinand va beneficia în cadrul proiectului de: reabilitarea sălii de sport, înlocuirea suprafeței de joc a terenului sintetic exterior, precum și împrejmuirea acestuia, asigurarea iluminatului și sonorizării. La Liceul Tehnologic Marmația se va investi în împrejmuirea terenului de sport sintetic, extinderea sistemului de încălzire, schimbarea suprafeței de joc la sala de sport, precum și alte dotări, iar la Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte plastice se intenţionează reconfigurarea și amenajarea sălii de spectacole, reînnoirea fondului de instrumente”, a precizat primarul Vasile Moldovan.
Toate școlile incluse în proiect vor desfășura activități educative conexe, având ca principal scop cooperarea între elevi/profesori care provin din medii și culturi diferite.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.