Bani pentru construirea de ”Şcoli verzi” în Maramureş

0
94

Ministerul Educației a publicat lista școlilor admise în cadrul apelului „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”. Contractarea ar fi trebuit să înceapă în 15 septembrie 2023. Sprijinul financiar acordat prin acest apel de proiecte este de 225.000.960 euro, fără TVA, valoare eligibilă din PNRR. TVA-ul este suportat din bugetul de stat.
Şi în Maramureş au fost admise următoarele proiecte: reabilitarea Şcolii Săsar, comuna Recea; reabilitarea Școlii Gimnaziale din Valea Vișeului, comuna Bistra, în conceptul de „Şcoală Verde” pentru dezvoltarea rețelei-pilot de școli verzi; creșterea performanței energetice a clădirii Liceului Borșa pentru dezvoltarea rețelei de școli verzi din orașul Borșa; reabilitarea energetică a Școlii Gimnaziale Remetea Chioarului, în vederea includerii acesteia în rețeaua pilot de școli verzi; construirea unei Şcoli Verzi în comuna Groşi; creșterea performanței energetice a unităților de învățământ din municipiul Baia Mare – școlile gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, „Nicolae Iorga” și „Nichita Stănescu”; Şcoala Verde – Liceul Tehnologic „Traian Vuia” din Tăuții-Măgherăuș; Şcoala Verde Nr. 1 Seini; reabilitarea Școlii Gimnaziale Șieu în vederea transformării acesteia în Școală Verde.
Un proiect care conține reabilitarea pentru mai multe școli poate primi cel mult 5 milioane euro, iar pentru construcția școlilor verzi, cel mult 8 milioane euro pe proiect. Destinația clădirilor trebuie menținută cel puțin 15 ani.
Unităţile de învăţământ verzi vor fi „școli prietenoase cu mediul și performante, care oferă mai multe avantaje elevilor, profesorilor, părinților și comunității, fiind construite cu mai multă lumină naturală, cu o ventilație mai bună și materiale de construcție ecologice, cum ar fi covoarele și vopsitoriile din materiale naturale, reciclabile”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.