Moment aniversar în Mitropolia Clujului Maramureșului și Sătmarului

0
55

În 24 ianuarie, Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de viață.
La finalul slujbei, Preasfințitul Iustin a vorbit despre calitățile și activitatea Înaltpreasfințitului Andrei, arătând că este pildă de înțelepciune și blândețe. Totodată, i-a transmis chiriarhului urările din partea Sinodului Mitropolitan, a clerului și a credincioșilor încredințați spre păstorire, oferindu-i în dar, din partea tuturor, o icoană cu Maica Domnului, o mitră și un aranjament floral.
„Ați avut modele în viață: în blândețe, jertfelnicie, înțelepciune și echilibru, pe vrednicul de pomenire, blândul Arhiepiscop Iustinian (episcopul tinereților Înaltpreasfinției voastre); în ctitorie, pe întâiul episcop al Clujului, Nicolae Ivan, iar în cărturărie și educarea tinerilor pe vrednicul de pomenire, întâiul Mitropolit al Clujului – Bartolomeu. Toate aceste daruri mari și sfinte, primite de la Dumnezeu le-ați împărtășit cu prisosință și dărnicie Bisericii lui Hristos, clerului și poporului lui Dumnezeu” – au subliniat ierarhii maramureșeni în mesajul transmis ÎPS Andrei Andreicuț.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.