Încă o bază sportivă dispare! Se demolează tribuna arenei Phoenix

1
1616

Cititori ai ziarului ne-au atras atenția că se demolează la fosta bază sportivă a Phoenixului. Am tras o fugă și da, acțiunea e în curs. Desigur, terenul e privat, înțelegem, deci e problema lor ce fac, deși miroase evident a blocuri, dat fiind blocurile ce cresc în planul îndepărtat. Ceea ce nu ne îndepărtează gustul amar. Încă o bază sportivă dispare.

Se petrece într-o țară în care cifrele arată așa: “În România, conform Studiului Național privind Prevalența Diabetului, a Prediabetului, Supraponderii, Obezității , Dislipidemiei, Hiperuricemiei și Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), 31,4% dintre adulții cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani suferă de obezitate… Unul din zece români are diabet zaharat, iar 3 din 10 români au prediabet”.
Urlă, țipă lipsa sportului de masă… Nu reamintim situația celorlaltor baze sportive din Baia Mare și din Maramureș, deși ar trebui. Săptămânal, dat fiind cifrele de mai sus.
Dar revenim la Phoenix. Evident, acolo nu mai era activitate sportivă demult, decât tenis cel mult. În centru de oraș, Clubul Phoenix, de lângă Poliția municipiului, e la rându-i sediu al unor servicii din Primărie. Însuși combinatul Phoenix e un imens teren viran, străjuit de clădiri de birouri devenite ghetou.

O privire prin gard la combinatul chimic de odinioară ne dă același sentiment de amăreală în ce privește trecutul, prezentul și viitorul orașului.
Cât despre explozia imobiliară din municipiu, doar se construiesc blocuri cu o viteză năucitoare, avem nedumeririle noastre. E anunțată oficial o cădere masivă a imobiliarelor în România. Dar se construiește masiv, între case, între blocuri, pe maidane, pe foste baze sportive, iată. Pentru cine?
Cifrele recensământului arată, cu mare larghețe, o scădere a populației Băii Mari de 14%, de la 123.738 locuitori în 2011 la 108.759 locuitori la recentul recensământ. Avem 14.979 băimăreni lipsă, conform Direcției de Statistică, dar cresc blocuri constant. Ceva ne scapă și trebuie să aflăm.

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu ce mafie si spalare de bani este incat se tot fac sute si mii de apartamente noi cand unii abia au ce manca.

    Cat despre obezitate si diabet si lipsa sportului, am mers la benzinarie si vorbeam ca s-au scumpit sucurile, si am zis ca nu-i bai, bem apa, ca sucurile sunt rele, si zice casierul ”eu nu beau apa de la robinet, da pt mine e rau ca s-au scumpit ca beam 2 litri de cola pe zi”. nah. ia diabetul si obezitatea.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.