În Baia Mare • O stradă precum o … vale a intrat în reabilitare!

4
4206

Muncitorii au început lucrările la strada Brazilor din zona Ferneziu-Firiza, care numai a stradă nu arată. Deși lucrările sunt provizorii, aici va demara un amplu proiect de modernizare.
„Intervenim cu lucrări mult așteptate în cartierele Ferneziu și Firiza, pe strada Carierei și pe Brazilor! După întâlnirile cu cetățenii din aceste cartiere, ne-am angajat să facem o deschidere a străzii Carierei, corespondență între carieră și strada Hija. Ne-am apucat de lucru! Am supărat pe mulți cu mișcarea asta, dar oamenii au nevoie și mergem înainte. Tot ce am zis cetățenilor că se poate face facem. Astfel, am început cu decopertarea, apoi nivelăm, pietruim. Când vremea va permite, vom turna și asfalt. Ținem cont și de apele pluviale care trebuie captate, zona fiind deluroasă. Strada Brazilor este una dintre problemele la care administrația locală a eșuat, până azi. E puțin spus nedemn felul în care arată această…cale, că stradă nu o putem numi. Intenții au tot fost să se reabiliteze. Am avut o investiție până într-un punct, dar mai departe, cum se vede și în poze, e ditai pârâul! Intervenim să deviem cursul apei, să stabilizăm, să betonăm accesul spre proprietățile din partea de sus a străzii. Avem deja în lucru procedura de achiziție pentru proiectul major de reabilitare. Avem studiul de fezabilitate, am intabulat această parte de teren, am trecut-o în domeniul public pentru a putea investi în reabilitare. Cetățenii nu mai au încredere, sunt nemulțumiți. Facem provizoriu, până demarăm investiția mare, o amenajare pe partea stângă a accesului, cu piatră împănată. Promisiuni nu fac. Spun, însă, că până la Sărbătorile Pascale, stabilizăm zona.
Dacă toată procedura de achiziție merge fără probleme, estimez că intrăm cu investiții majore în august. Ce ține de noi facem cu celeritate, dar legal nu putem sări peste etape. Avem și proiect depus la Agenția Fondului pentru Mediu, pe extinderea rețelei de apă și canalizare, o altă nevoie aici, abia apoi putem intra cu lucrări de infrastructură. Altfel, am sparge ce facem și asta ar fi o mare pros­tie”, a spus Doru Dăncuș, viceprimarul desemnat cu atribuții de primar al municipiului Baia Mare.

4 COMENTARII

  1. Cei de pe str. Păltinișului s-au săturat de mizeria de Craica. S-au săturat de urletele sutelor(nu exagerez) de câini, zi și noapte, s-au săturat de sunetul manelelor asurzitoare, s-au săturat de amenințări, bătăi, furturi, spargeri.
    Oameni buni care conduceți acest oraș, când veți lua măsurile corecte? Avem bătrâni, copii, oameni care merg la serviciu, toți nu mai au o viață normală. Mulți care s-au îmbolnăvit urmează tratamente, și s-au îmbolnăvit din cauza stresului și a nopților nedormite.
    Unde vreți să mai mergem pentru a fi ascultați și pentru a se găsi soluții viabile?
    Domnule Dăncuș, aveți o moștenire grea, trebuie să rezolvați ceea ce nu s-a rezolvat de zeci de ani, dar sperăm că veți găsi oameni de bună credință care vă vor sprijini! Ce ați face dacă ați locui în această zonă? Răspunsul să și-l dea fiecare, noi îl știm deja.

  2. Domnu primar intermar cu str Valea Rosie ce aveti de gand sa faceti ca numai drum bun sau foarte bun nu este .Vorbesc desire o portione care nu a vazut asfalt niciodata .Dl.director Aosan stie ce portione de ani buni .Va multumesc !

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.