Amenzi și permise reținute

0
31

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o amplă acțiune care a avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
Au fost oprite pentru control mai multe autoturisme și au fost testați pentru consum de alcool și droguri 182 de conducători auto.
Pentru neregulile constatate s-au aplicat 72 sancțiuni contravenționale, din care 21 pentru depășirea limitelor legale de viteză. Ca măsură complementară s-au reținut 8 permise de conducere, din care 4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, s-au constatat 8 infracțiuni rutiere.
Exemple:
• Polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Gheorghe Șincai, din Baia Mare, la volanul căruia se afla un cetățean spaniol, în vârstă de 51 de ani. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe de sânge.
• Polițiștii din Târgu Lăpuș au depistat în trafic, pe strada Țibleșului din oraș, un tânăr, de 28 de ani, care conducea un autoturism. Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar verificările au relevat că avea permisul de conducere suspendat.
• Polițiștii din Fărcașa au oprit un autoturism condus de un băimărean, de 47 de ani. Verificările au relevat că acesta nu deține permis de conducere, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pentru infracțiunile constatate polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.