În Breb se reabilitează 12 case tradiționale, locuite

0
67

Printr-un proiect original, în care ulterior au intrat şi alte comune, de la Botiza la Petrova, comuna Ocna Şugatag a început reabilitarea a 12 căsuţe tradiţionale, locuite, în Breb.
“Noi am propus Consiliului Judeţean şi Ordinului Arhitecţilor din Maramureş 24 de case, ei au ales 12 dintre ele. În acest moment, la unele se fac lucrări deja. E vorba de case vechi de lemn, cu peste 80 de ani vechime. Nu e vorba de turism, se reabilitează şi vor putea fi vizitate aşa, locuite. Uu exemplu ar fi casa parohială veche, de pe drumul spre Hoteni, dar şi altele” – ne spune primarul Ioan Oanea.
Evident, între casele reabilitate nu intră cele ale Regelui Charles. Înţelegem că fundaţia care se ocupă de ele ar fi vrut să le vândă, nefiind îndeajuns de interesante pentru turişti, iar regele ar fi trimis vorbă că le recumpără el.
Şi tot la Breb, ne spune edilul, se pregăteşte, în zona fostului cămin cultural, care era în paragină, un târg de meşteri populari, ce este eligibil şi intră în finanţare pe GAL. Va fi un târg de artizanat, în care vor expune meşteri locali, pentru turiştii ce vizitează zona.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.