Socrii lui Cătălin Cherecheș, condamnați la închisoare cu suspendare pentru dare de mită

0
282

Socrii lui Cătălin Cherecheș au fost condamnați joi la închisoare cu suspendare în dosarul în care erau judecați pentru dare de mită. Sentința pronunțată de Tribunalul Mureș nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Soacra lui Cătălin Cherecheș, Claudia Gliga, a fost condamnată la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. De asemenea, magistrații au dispus ca pedeapsă complementară interzicerea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de 3 ani.

Gliga Dorin-Petru a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare pentru complicitate la dare de mită. Magistrații au interzis inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de 2 ani.

Ambele pedepse sunt cu suspendare.

Procurorii anticorupție i-au trimis în judecată, în luna decembrie, pe socrii lui Cătălin Cherecheș, pentru dare de mită și complicitate la dare de mită. Cei doi se află în arest preventiv, după ce soacra fostului primar din Baia Mare a fost prinsă în flagrant când ar fi dat 50.000 euro mită pentru ca o judecătoare din Cluj să îl achite pe Cătălin Cherecheș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.