Casa de cultură din Fărcaşa, la standarde europene!

0
31

Primarul comunei a fost prezent la recepția efectuată la încheierea lucrărilor de modernizare a clădirii care a func­ționat până acum ca și cămin cultural în comună.
Având în vedere că în Fărcașa mai există încă 3 cămine culturale, modernizate, reabilitate și dotate cu tot ceea ce este necesar, s-a luat hotărârea transformării Căminului cultural Fărcașa în Casă de cultură, aici realizându-se ample lucrări. Clădirea este modernizată și reabilitată la standarde europene, fiind realizat un sistem de detecție împotriva incendiilor, sistem de supraveghere video, pereți și tâmplărie rezistente la foc, sistem nou de încălzire, grupuri sanitare noi, sistem de climatizare cu aparate de aer condiționat, spaţii pentru artiști etc. Sala de spectacole a fost amenajată în sistem amfiteatru, aici putând fi urmărite, în condiții foarte bune, diferite spectacole de teatru muzică, serbări etc. În perioada următoare vor fi montate scaunele, moderne și ergonomice, precum și cortina retractabilă. Totodată, pentru a asigura acustica necesară sălilor de spectacol, a fost realizat un tavan special, casetat, în interiorul căruia au fost montate panouri acustice. Urmează dotarea spațiilor cu mobilier și efectuarea unor lucrări de reîmprospătare la fațada clădirii.
Prin realizarea acestui proiect se oferă cetățenilor un spațiu modern pentru activități culturale și sociale. Valoarea totală a lucrărilor este de 2,4 milioane lei, finanțare asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
Informaţii furnizate de facebook – comuna farcasa maramures.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.