Podul istoric peste Tisa a trecut la Ministerul Transporturilor

0
89

A avut loc predarea oficială a podului istoric din Sighetu Marmației în administrarea Ministerului Trans­porturilor. Acțiunea în sine a venit la pachet și cu predarea a două tronsoane de drum care duc la pod.
“În vederea punerii în aplicare a Hotărârii Guvernului 792/2023 privind trecerea unor sectoare de drum, respectiv străzile Nicolae Grigorescu și Nicolae Titulescu și a Podului istoric «Academician Mihai Pop», din domeniul public al municipiului Sighetu Marmației și din administrarea Consiliului local în domeniul public al Statului și în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, încadrarea acestora în categoria funcțională a drumurilor de interes național, precum și înscrierea acestora în inventarul centralizat al bunurilor în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, zilele trecute am semnat protocolul de predare/ preluare efectivă a sectoarelor de drum și a Podului istoric, precum și a terenurilor aferente”, a precizat primarul Vasile Moldovan.
În acest fel, primăria a scăpat de o povară grea. Podul, aflat într-o stare accentuată de degradare, are nevoie urgentă de reparații, de câteva milioane de euro, bani de care primăria nu dispunea. Acum, obiectivul considerat strategic poate fi reabilitat de către Ministerul Transporturilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.