841 de autovehicule controlate, 632 de sancțiuni contravenționale aplicate și 57 permise reținute

0
37

În perioada 15-21 aprilie, în cadrul calendarului campaniei “SPEED” al Polițiilor Rutiere Europene (ROADPOL), polițiștii maramureșeni au acționat pentru prevenirea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.
În cadrul activităților desfășurate s-au folosit echipamentele de supraveghere video a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, fiind amplasate inclusiv în sistem “cascadă”, în special în zonele unde se înregistrează cele mai mari valori de trafic.
Pe parcursul săptămânii, polițiștii maramureșeni au controlat 841 de autovehicule și au aplicat 632 de sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost reținute 57 de permise de conducere, din care 52 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 km/h și 5 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 70 km/h.

Dosar penal pentru conducere cu permis fals

Un bărbat, din Poienile de sub Munte, este cercetat de polițiștii Serviciului Rutier, după ce a fost oprit în trafic și a prezentat un permis de conducere susceptibil a fi fals.
Duminică, în jurul orei 16, polițiștii au oprit pentru verificări un autoturism condus prin localitatea Leordina. La volan a fost identificat un bărbat, de 47 de ani, din Poienile de sub Munte, care a prezentat un permis de conducere care prezenta suspiciuni de contrafacere.
În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul nu este posesor al unui permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis, uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

34 de permise reținute

Vineri, 19 aprilie, polițiștii maramureșeni, în colaborare cu polițiștii Serviciului Rutier Sălaj au desfășurat activități pe DN 1C și DJ 108A.
În cadrul acțiunii s-au aplicat 220 de sancțiuni contravenționale, din care 194 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.
Totodată, polițiștii au reținut 34 permise de conducere, din care 28 pentru viteză și 6 pentru depășire neregulamentară, și au retras 3 certificate de înmatriculare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.