11 mai 2023: Pelerinaj la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației

0
108

Sâmbătă, 11 mai 2024, va avea loc pelerinajul anual la Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmației, care se va desfășura după următorul program: Ora 9:00 – Procesiune de la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței; Ora 10:30 – Sfânta Liturghie Arhierească.
Pe pământul pe care se fac pelerinaje de mai mult de 20 de ani, se ridică Sanctuarul Martirilor și Mărturisitorilor Români ai Secolului XX, a cărui piatră de temelie a fost pusă în urmă cu doi ani, pe 14 mai 2022. „Piatra aceasta de temelie pe care azi am sfințit-o „cuprinde toată memoria trecutului, dar este și baza unui viitor, un viitor al țării noastre pe care o dorim liberă, pentru că de aici va fi o chemare la unitate, o chemare la sfințenie, o chemare la bucurie”, a afirmat Preasfinția Sa, Vasile Bizău, în cadrul evenimentului din mai 2022.
Dacă în anul 2022 s-a construit fundația, demisolul și ulterior s-a ajuns la cota 0, în acest moment este în desfășurare construirea zidurilor bisericii propriu-zise, nivel care continuă până la cota 8.90.
“Toate sunt posibile cu ajutorul Bunului Dumnezeu și al dumneavoastră, celor care continuați să vă implicați în proiectul păstrării memoriei martirilor și mărturisitorilor români ai secolului XX!” (Preasfinția Sa, Vasile Bizău)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.