Demersuri noi pentru realizarea aquapark-ului din Baia Sprie

1
778

Unul dintre cele mai importante proiecte de agrement din Maramureș este tot mai aproape de a deveni realitate.
Consilierii maramureșeni au aprobat, în ultima ședință extraordinară, documentația tehnico-economică, faza DTAC (Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire) și indicatorii tehnico-economici actualizați pentru obiectivul “Complex de agrement AquaPark în județul Maramureș”. De asemenea, s-au avizat cheltuielile legate de proiect.
În 12 mai, s-a deschis apelul de proiecte pentru aquapark-uri, ceea ce înseamnă că s-a dat start și aplicației de finanțare. În acest context, oficialii Consiliului Județean Maramureș au anunțat că vor depune spre finanțare proiectul ce vizează construirea aquapark-ului din Baia Sprie, ulterior urmând să fie parcurse și celelalte proceduri.
„Noi am aprobat documentația la nivel de studiu de fezabilitate. Între timp am făcut DTAC-ul (Documentație Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire) să punem obține autorizația de construcție și să putem trece în faza de contractare și finanțare”, a informat conducerea Consiliului Județean Maramureș.
Capacitatea aquapark-ului a fost gândită pentru 3.000 de persoane pe zi, pe timp de vară și 1.000 de persoane pe zi în restul anului. Zona de agrement exterioară cuprinde 3 bazine, dar și o piscină generoasă cu tobogane și alte elemente similare, spații comerciale, terenuri de sport, terase și zone verzi. Partea interioară va cuprinde piscină, bazin de înot, piscină pentru copii, piscină cu ansamblu de tobogane, zonă de wellness, alimentație publică, inclusiv restaurant „a la carte”, vestiare cu depozitare, zonă administrativă și spații tehnice. Aquapark-ul se va desfășura pe 3 nivele. Investiția se ridică la 38 milioane euro.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.