Proiectul „Români celebri – Camil Petrescu – inedit, 130 de ani de la naștere” a ajuns la Roma

0
17

Cea de-a cincea acțiune din cadrul Proiectului Internațional ,,Români celebri – Camil Petrescu – inedit, 130 de ani de la naștere,” intitulată ,,Cultură, tradiție și spiritualitate românească în diaspora” s-a derulat la Roma.
Asociația Corul „Arhanghelii” Mireșu Mare, președinte – prof. Ioana Denuț și prof. dr. Daniela Sitar-Tăut, director al Editurii ACTAEON BOOKS, ambele cadre didactice ale Colegiului Național ,,Vasile Lucaciu”, au dat curs invitației Parohiei Ortodoxe Sfântul Martin Mărturisitorul din Roma, păstorită de preotul Petre Aslan.
Momentele cultural-religioase, de popularizare a tradițiilor și obiceiurilor maramureșene, s-au derulat pe tot parcursul proiectului cultural, la Biserica Vasile cel Mare din Padova, San Pietro di Vicoli din Roma și, nu în ultimul rând, în fața Columnei lui Traian. Cu acest prilej au fost prezentate straiele populare specifice Maramureșului, s-au cântat cântece patriotice, iar Editura ACTAEON BOOKS a oferit cărți copiilor și enoriașilor din comunitatea românească.
Tot aici a fost susținut un curs de cultură și civilizație românească, de ILEANA POP, originară din Desești, profesor colaborator al Institutului Limbii Române din București. După amiaza s-a încheiat cu o vizită în timp, în Roma antică, la Colosseum, Columna lui Traian, Altarul Patriei, Arcul lui Constantin, Fontana di Trevi. „Momente de autentică spiritualitate și, pentru copii, lecții de latinitate și românism”, au concluzionat profesoarele participante la eveniment.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.