Sara Șunea și Maia Moldovan, vicecampioane la ONSȘ

0
11

La Huși s-a desfășurat etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la șah, categoria gimnaziu. În concursul fetelor au participat 46 de jucătoare. Printre acestea s-au regăsit Sara Șunea și Maia Moldovan de la Academia de Șah Maramureș, cele două reprezentând județele de domiciliu: Maramureș, respectiv Cluj.
“Competiția a fost acerbă, cu multiple medaliate naționale în prim-plan. Dacă medalia de aur a fost câștigată de bucureșteanca Alexia Iordache (clasa a VIII-a), trei sportive au acumulat 5,5 puncte din 7: ieșeanca Alexia Andrieș (clasa a VIII-a, campioana României în 2023 la fete – 14 ani), Maia Moldovan (clasa a VII-a) și Sara Șunea (clasa a V-a). După aplicarea criteriilor de departajare, aceasta a fost și ordinea finală.
Maia a pierdut o singură partidă, de mare luptă, în întâlnirea cu câștigătoarea medaliei de aur, în timp ce Sara s-a recunoscut învinsă prin depășirea timpului de gândire în meciul cu ilfoveanca Anastasia Rusu, vicecampioana României în 2024 la șah clasic – fete 16 ani”, au menționat cei de la Academia de Șah Maramureș.
Sara Șunea și Maia Moldovan vor participa la următoarea competiție în perioada 22-26 mai, la Covasna, unde este planificat Campionatul Național pe echipe mixte.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.