Sesizare penală făcută de Garda de Mediu pentru problemele din Vadu Izei

0
77

Comisariatul Judeţean Maramureş al Gărzii de Mediu a făcut verificări pe drumul de acces la râul Mara, în comuna Vadu Izei, în urma unei sesizări ce semnala depozitarea unor anvelope uzate „probabil pregătite pentru incendiere”. Pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi au fost găsite urme de fumegare rezultate de la arderea deşeurilor de tip cauciuc.
În conformitate cu prevederile OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, art. 20, ”gestionarea deșeurilor trebuie să se realizeze fără a pune în pericol sănătatea populației și fără a dăuna mediului, în special: fără a genera riscuri de contaminare pentru aer, apă, sol, faună sau floră; fără a crea disconfort din cauza zgomotului sau a mirosurilor; și fără a afecta negativ peisajul sau zonele de interes special”.
Potrivit legii, ”se interzice incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect… Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă următoarele fapte atunci când cantitatea sau impactul asupra mediului ori asupra vieții, integrității corporale sau sănătății persoanelor nu poate fi neglijată: incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect” – au precizat oficialii Gărzii de Mediu Maramureş.
Având în vedere problemele constatate au fost sesizate organele de cercetare penală, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate pentru săvârșirea infracțiunii menționate anterior.
De precizat că orice acţiune de încălcare a legislaţiei de mediu trebuie semnalată prin serviciul unic de urgenţă 112.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.