Olimpiada națională de religie catolică: În Eparhia de Maramureș ajunge Premiul I la clasa a IX-a

0
50

Peste 180 de elevi de clasele V-XII, din întreaga țară, au participat la Olimpiada națională de religie catolică, care s-a desfășurat la Ciofliceni, jud. Ilfov, în perioada 9-13 mai 2024, proba de concurs fiind susținută vineri, 10 mai 2024. Olimpiada a fost găzduită de Arhidieceza Romano-Catolică de București.
Din Eparhia de Maramureș au participat 13 elevi, cel mai mare punctaj fiind obținut de Lung Daria, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Ioan Slavici” din Satu Mare, pregătită de prof. Adrian Roman.
„Întreaga experiență din aceste zile a fost foarte plăcută”, a afirmat în urma premierii, pentru biroul de presă, eleva Lung Daria, care a descris astfel dificultatea subiectului tratat la proba de concurs: „Subiectul a fost unul care personal mi-a plăcut mult, iar ca dificultate pot spune că a fost peste medie, implicând atât cunoașterea istoriei din spatele perioadei biblice examinate, cât și semnificația evenimentelor petrecute atunci și cum au influențat acestea și au pus bazele creștinătății, căci, după cum știm, în Sfânta Scriptură totul se leagă, totul se află în perfectă armonie și întreg Vechiul Testament este o oglindă a Noului Testament. Pregătirea pentru olimpiadă a implicat atât citirea materialelor bibliografice primite de la domnul profesor, cât și lectura Sfintei Scripturi și memorarea anumitor pasaje/versete care să mă ajute să exprim mai concis mesajul textului biblic și semnificația acestuia”.
Pe lângă proba de olimpiadă, în cele patru zile petrecute la Ciofliceni, elevii au avut parte de vizite ghidate, precum și de participarea la Sfânta Liturghie Aniversară a vizitei Papei Ioan Paul al II-lea la București, celebrată în Catedrala „Sfântul Iosif” din București, sâmbătă, 11 mai 2024. (v.t.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.