Ultima zi de cursuri pentru liceenii din clasa a XII-a

0
34

Elevii de clasa a XII-a vor termina cursurile vineri, 7 iunie, cu două săptămâni mai devreme decât restul elevilor și cu o săptămână mai devreme decât absolvenții de clasa VIII-a, care vor finaliza cursurile, vineri, 14 iunie, iar elevii din învățământul profesional și tehnologic – pe 28 iunie. Restul elevilor, dar și copiii de grădiniță, încheie cursurile în 21 iunie.

Înscrierea la examenul de Bacalaureat 2024 – sesiunea iunie-iulie, a început luni, 3 iunie, și se face prin completarea unei cereri, de regulă cu ajutorul profesorilor diriginți, care le transmit apoi secretariatelor liceelor. Cererea conține câmpuri pentru datele de identificare ale candidatului și câmpuri pentru completarea opțiunilor cu privire la probele scrise și probele de competențe. După înscrierea pentru sesiunea de vară din perioada 3 – 7 iunie 2024, urmează în perioada 17-27 iunie 2024 evaluarea competențelor.
Calendarul examenului de bacalaureat este următorul:
• 17 – 19 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A; 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;
19 – 21 iunie: Evaluarea com­petențelor digitale – proba D;
25 – 27 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C; 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă; 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă; 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă; 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă. Afişarea rezultatelor se va face în 8 iulie, până la ora 12, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12-18.
Rezolvarea contestaţiilor este programată în perioada 9-11 iulie, iar în 12 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.