Expoziția fotografică în aer liber ”Comorile României – Patrimoniul Mondial UNESCO din România” a ajuns în 30 ianuarie, la sediul Ambasadei României în Regatul Spaniei.
Expoziția cuprinde fotografii color de mari dimensiuni la înaltă rezoluție, vizibile de la distanță, amplasate într-o zonă extrem de circulată a capitalei Spaniei, pe o arteră unde trec zilnic mii de locuitori din Madrid.
Ansamblul monumental din Târgu Jiu, realizat de marele sculptor Constantin Brâncuși, Biserica Mânăstirii Voroneț, supranumită și ”Capela Sixtină a Estului”, pictată cu vestita culoare ”Albastrul de Voroneț” sau practicile tradiționale asociate zilei de 1 martie și sărbătorii Mărțișorului sunt doar câteva din bogățiile patrimoniului material și imaterial al țării noastre, recunoscute la nivel mondial şi care pot fi admirate la sediul ambasadei din Spania în cadrul expoziției în aer liber care cuprinde fotografii din seria ”Comorile României”, realizate de Tudorel Ilie. Inițiativa este realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român din Madrid și reprezintă o invitație pentru locuitorii capitalei Spaniei de a cunoaște patrimoniul natural și cultural din România, inclus în lista mondială a UNESCO.
În paralel, publicul interesat poate vizita până în 23 februarie, expoziția pentru interior, care reunește 24 de lucrări din cele peste 70 de fotografii realizate de Tudorel Ilie, în Galeria Institutului Cultural Român din Madrid. Turneul în Spania al expoziției personale de artă fotografică itinerantă „Comorile României – Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO din România” a început la Galeria Institutului Cultural Român din Madrid cu vernisajul din 16 ianuarie 2025, cu ocazia Zilei Culturii Naționale din România.
Turneul expozițional al acestui proiect cultural va continua pe tot parcursul anului 2025 în marile orașe ale Spaniei.