Autoturism căutat în Germania, descoperit la Petea

0
72

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a intra în România, cetățeanul moldovean P.P., în vârstă de 34 de ani. Acesta conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară marca Ford și o platformă, pe care transporta un autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Germania.
Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, în urma cărora au constatat că autoturismul transportat era semnalat ca “bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Germania în data de 21.11.2018.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 40.000 lei, a fost indisponibilizat și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Peste 15.000 pachete cu țigări descoperite la frontieră

Polițiștii de frontieră din Valea Vișeului și Brodina au descoperit, la frontiera verde, 15.800 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.
• Polițiștii de frontieră din Valea Vișeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, două colete cu țigări. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, au rezultat 1.000 pachete cu țigări în valoare de 11.700 lei.
• Un echipaj al poliției de frontieră din Brodina a observat un autoturism marca Audi A8, înmatriculat în Marea Britanie, care era parcat pe marginea drumului.
Din primele verificări, în acesta au fost identificate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care autoturismul a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. S-a efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, fiind astfel descoperite 14.800 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 174.100 lei. Autoturismul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.
În ambele cazuri, țigările au fost confiscate, iar în continuare sunt efectuate cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infrac­ționale.

Grupare infracțională specializată în trafic de migranți, destructurată

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Timișoara, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrală, au efectuat percheziții la 15 locații de pe raza județului Timiș, aparținând membrilor unei grupări infracționale, specializată în trafic de migranți.
Gruparea formată din cetățeni români și străini (Egipt, Siria și Turcia) a acționat, în perioada 2017-2018, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul Turciei, Bulgariei, Serbiei și Germaniei.
Din cercetări a reieșit că activitatea infracțională a grupării presupunea tranzitarea migranților pe ruta Turcia-Bulgaria-Serbia-România, adăpostirea și cazarea acestora la mai multe adrese din județele Timiș și București. Pe teritoriul României grupurile de migranți erau călăuzite spre frontiera de vest, în vederea trecerii ilegale a acestora, ascunși în mijloace de transport, cu intenția de a ajunge pe teritoriul statelor din spațiul Schengen, unde erau sfătuiți să solicite azil.
În urma administrării probatoriului, s-a stabilit ca gruparea infracțională a traficat peste 300 de migranți, de origine afro-asiatică.
Polițiștii de frontieră au depistat mai multe transporturi de migranți, majoritatea fiind găsiți ascunși în camioane, care încercau să iasă din țară prin Nădlac.
În urma perchezițiilor, 24 persoane au fost duse la audieri și au fost dispuse măsurile legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.