Festivalul de Muzică Folk „Noaptea Menestrelilor” stă să înceapă

0
1082

În perioada 17-22 august va avea loc Festivalul de Muzică Folk „Noaptea Menestrelilor”, organizat de Asociaţia T.O.B.I.S. Baia Mare, în parteneriat cu Grupul Folk Clasic, Primăria Baia Mare şi Consiliul Judeţean Maramureş. Evenimentul cuprinde două momente principale: tabăra de folk, care va avea loc în perioada 17-21 august la Lacul Bodi Ferneziu, respectiv concertul „Noaptea Menestrelilor”, prevăzut a se desfăşura în data de 22 august, la Teatrul de Vară din Baia Mare.

Flaviu Tuliciu, preşedintele Asociaţiei T.O.B.I.S., ne oferă mai multe amănunte despre tabăra de muzică folk: „E o tabără pentru toată lumea, o tabără a bucuriei, a prieteniei, în care încercăm să ne învăţăm unii pe alţii cântece, sau chiar să cântăm la chitară. Cine vine sus, la lac, ne găseşte acolo, sau putem fi contactaţi la numărul de telefon 0744-491866. Nu se plăteşte nimic, totul este liber. Fiecare vine cu cortul personal, mâncărica personală, noi dăm un suc din partea casei şi încercăm să închegăm ceva. O să dăm şi nişte premii, finanţate de Consiliul Judeţean”. Evenimentul se va încheia în seara de sâmbătă, 22 august, cu Noaptea Menestrelilor, la care au fost invitaţi mulţi interpreţi, însă confirmările se aşteaptă abia la sfârşitul acestei săptămâni. Pe lista invitaţilor sunt trecuţi cantautori din Pakistan, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, iar din România se vehiculează nume precum: Tică Lumânare, Magda Puskas, Grupul folk Clasic (iniţiatorii evenimentului), Bogdan Grosu, Adrian Beznă, Emeric Imre, Marinel Petreuş, Florin Ştefan. În cadrul Nopţii Menestrelilor va fi organizată o tombolă. Biletul de participare va costa 10 lei, iar premiile, oferite de sponsori vor consta în intrări la spa, la piscine şi bijuterii.
Organizatorii se plâng că e un an dificil din punct de vedere financiar: „E un an destul de greu, din punc­tul meu de vedere. Din ultimii 6 ani, de când organizez eu evenimentul, cred că este cel mai greu an, financiar vorbind. Primăria ne-a ajutat cu o sumă destul de mică faţă de alţi ani, probabil pentru că au şi ei problemele lor, Consiliul Judeţean la fel, sponsorii ne-au cam lăsat baltă, şi uite aşa a trebuit să ne rezumăm la 4-5 mii de lei anul ăsta, şi pentru tabără, şi pentru festival. E greu, dar încercăm să vedem cum ne descurcăm”, a precizat Flaviu Tuliciu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.