Bilanţ la Prefectura Maramureş

0
586

Pentru Instituţia Prefectului, anul 2015 a însemnat câteva realizări importante. Au fost făcuţi paşi importanţi pentru punerea în practică a proiectului Salvaţi Satul Maramureşean, în care ar trebui să se implice cei care ţin la salvarea Maramureşului autentic.
De asemenea, a continuat munca la proiectul Şcoala Duală, prin care agenţii economici şi instituţiile de învăţământ îşi dau mâna în beneficiul tinerilor, care vor găsi un loc de muncă aici în judeţ, nu vor fi nevoiţi să mai ia calea străinătăţii. Totodată, în cursul anului 2015, prefectul Anton Rohian a strâns legăturile cu românii din dreapta Tisei, din Transcarpatia, prin colaborare cu Eleonora Moldovan, consulul României la Cernăuţi. Astfel, a fost încheiat un acord bilateral de colaborare transfrontalieră în domeniul educaţiei, a fost pusă în valoare figura episcopului Mihai Pavel, născut lângă Baia Mare (comuna Recea) şi înmormântat la Slatina, şi au fost întreprinse demersuri privind buna vecinătate româno-ucraineană.
Prefectul Anton Rohian declară: „Le mulţumesc structurilor subordonate Ministerului de Interne şi serviciilor publice deconcentrate pentru buna colaborare pe care am avut-o de-a lungul anului 2015. Mulţumesc mass-mediei pentru modul în care a fost alături de Instituţia Prefectului şi de mine, pentru faptul că a prezentat obiectiv activitatea noastră şi m-a ajutat să am o atitudine responsabilă vizavi de judeţ. Mulţumesc Bisericii Ortodoxe, Bisericii Greco-Catolice şi Bisericii Reformate pentru felul în care s-au implicat în viaţa civică, spirituală şi culturală a judeţului. Agenţilor economici, care sunt fundamentul dezvoltării judeţului, le mulţumesc. (…) Nu în ultimul rând, mulţumesc Consiliului Judeţean şi parlamentarilor care şi-au adus contribuţia la bunul mers al judeţului. Şi, mai ales, le mulţumesc maramureşenilor care, prin munca lor, prin modul responsabil în care se raportează la acest ţinut, îl fac să fie prezent şi vizibil pe plan naţional, european şi nu numai. Acum, la începerea unui nou an, 2016, le transmit românilor multă sănătate, iar maramureşenilor risipiţi prin lume să înceapă să se întoarcă acasă, pentru a reconstrui această vatră străbună care este Maramureşul”.
(i.n.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.