În doi ani, investiţii de 40 de milioane de euro în Tăuţii Măgherăuş!

0
4819

Două firme străine au cumpărat teren lângă aeroportul din Tăuţii Măgherăuş. Acestea se alătură celor de la UAC care, de asemenea, au achiziţionat de la primărie o suprafaţă considerabilă de pământ pentru construirea unei noi hale de producţie. Afaceriştii vor investi în următorii doi ani circa 40 de milioane de euro.

Domeniul în care noii investitori îşi vor derula afacerile este cel electrotehnic: „Sunt două licitaţii făcute. Urmează să mergem şi la notariat. Vin doi investitori germani lângă americanii de la UAC, în zona aeroportului. Unul a luat patru hectare de teren, iar altul două. Investiţiile pe care le fac vor fi de 30 de milioane de euro, respectiv de zece milioane celălalt. Domeniile în care activează ei sunt: poduri rulante, maşini grele şi electrotehnic”, a spus Anton Ardelean, primarul oraşului Tăuţii Măgherăuş.
anton-ardelean-tmInvestitorii au ca termen de realizare a obiectivelor doi ani de la încheierea contractelor. În această ecuaţie ar putea apărea însă şi investitori chinezi: „Partea bună pentru noi e că nemţii vor face un concern cu chinezii, asta însemnând o piaţă de desfacere foarte mare pentru China, din câte am înţeles. De asemenea, pe ei îi interesează şi sistemul cargo de pe aeroport, la care vor avea acces doar americanii. Însă, din ce ştiu eu, s-au înţeles să îi lase cei de la UAC şi pe nemţi să folosească acest sistem cargo. Americanii ne-au promis că în această toamnă încep primele lucrări de împrejmuire, trasare a perimetrelor. Administraţia locală are de câştigat de pe urma acestor investitori din taxele şi impozitele plătite de ei, locuri de muncă, mai multe”, a mai spus edilul.
Administraţia locală le-a oferit terenuri străinilor, însă le-a impus şi câteva reguli stricte: „Noi am impus şi nişte condiţii investitorilor – odată să ocupe 60% din suprafaţă cu construcţii. Apoi trebuie să realizeze investiţia în maxim doi ani şi aceasta să fie nepoluantă. Cât despre angajări, vor face din forţa de muncă existentă şi în oraşul nostru. Cred că va exista o concurenţă între firmele de la noi de a-şi atrage fiecare muncitorii, însă pentru noi e bine că oamenii vor alege pe cine plăteşte mai bine. Noi avem şi liceul cu profil tehnologic, aşa că elevii de clasa a XII-a, care au dat la facultate şi n-au intrat merg în aceste fabrici şi fac practică. Plus că de anul viitor vom înfiinţa şcoală profesională pe meserii. Avem spaţiu pentru asta, aşa că iată încă o resursă de capital uman pregătit de angajare în aceste fabrici când vor deveni funcţionale”, a conchis primarul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.