În domeniul “Activităţi de editare a ziarelor”, Graiul Maramureşului a ocupat locul I în mass-media judeţeană

0
228

• Ediţia a XXIV-a. Topul firmelor din Maramureş. •

Ieri, la ceremonia oficială de premiere a celor mai performante societăţi comerciale în anul 2016, Gheorghe MARCAŞ, preşedintele CCI MM, le-a reamintit celor prezenţi, faptul că, în anul 1994, cînd Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş şi-a propus să introducă Topul firmelor la nivelul judeţului Maramureş, conducerea de atunci a considerat că va fi un act oficial de apreciere şi felicitare a companiilor, indiferent de originea capitalului social, pentru rezultatele obţinute în anul 1993. A fost o noutate pentru mediul de afaceri şi pentru Sistemul cameral din România, deoarece în Decretul Lege 139/1990 nu se prevedea nimic despre acest eveniment.
Cu timpul, dar mai ales cu apariţia Legii 335/2007, Topul Cameral şi-a îmbunătăţit metodologia de lucru, de evaluare şi aşa s-a ajuns, în acest an, la realizarea celei de-a XXIV-a ediţie, care a avut la bază datele primare ale bilanţurilor de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 ale companiilor din Maramureş.
Din cele 11.989 de firme, care au depus bilanţuri şi au candidat pentru un loc din „Top” şi care au îndeplinit condiţiile în clasamentul poziţiilor 1-3, s-au înscris 121 de firme, care pe bună dreptate sunt dintre cele mai reprezentative pentru judeţul nostru.
Acestea, la un loc contribuie la zestrea cifrei de afaceri a judeţului cu peste 4,6 miliarde lei (31,09%), la profitul brut cu peste 354,9 milioane lei (30,86%), în care lucrează peste 18.000 salariaţi (23,52%) şi realizează o productivitate a muncii de 257,9 mii lei/sa­lariat, faţă de 195,1 mii lei/salariat la nivelul judeţului.

Florin Lazăr -  managerul anului
Florin Lazăr – managerul anului

Preşedintele Gheorghe Marcaş a apreciat că, mai sunt şi alte companii maramureşene, mai ales din cele micro şi IMM, care, din motive cunoscute numai de patronii lor, nu au considerat că trebuie să participe la aceste Topuri, pentru că nu vor sau „nu au înţeles” să-şi devoaleze publicului rezultatele economic-financiare. O reţinere nejustificată – în opinia domniei sale – care îi ţine, de-a lungul anilor, în zona indecisă a valorii lor.
În cele 24 de ediţii, unii din competitori „au că­zut” sau s-au retras, dar au apărut, în fiecare an, alţii care au împrospătat lista topiştilor.
Cuvinte de apreciere la adresa firmelor au rostit Noemi VIDA – viceprimarul municipiului Baia Mare şi oficialităţile judeţene – Consiliul Judeţean şi Prefectura – prin reprezentanţii lor.
În numerele viitoare ale ziarului nostru vom prezenta clasificarea firmelor în top, pe domenii de activitate şi mărime.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.