37 de dosare de deschidere pentru procedura de adopţie în Maramureş

0
36

Maramureşenii vor în continuare să adopte copii. Astfel, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Maramureş figurează înregistrate 37 de dosare de deschidere pentru procedura de adopţie, cu sentinţa civilă definitivă şi irevocabilă. Alte 7 dosare de deschidere pentru procedură de adopţie sunt depuse în instanţă, iar 3 dosare se află în lucru- ne informează conducerea DGASPC Maramureş.
De asemenea, în ce priveşte încredinţarea în vederea adopţiei, 5 dosare cu sentinţă civilă definitivă şi irevocabilă se află pe masa DGASPC Maramureş, un dosar de încredinţare în vederea adopţiei, cu sentinţa civilă ce urmează a fi definitivată şi alte 3 dosare, care se află în lucru.
În acest an au fost depuse 29 de cereri de evaluare în vederea eliberării atestatului de persoană sau familie aptă să adopte un copil. Pentru fiecare copil aflat în evidenţa R.N.A. se generează lista cu adoptatorii (familiile adoptatoare atestate). În cazul fraţilor inseparabili, lista este comună. Includerea adoptatorilor sau familiilor adoptatoare în cadrul listei se face în funcţie de gradul în care aceştia răspund nevoilor copilului şi care reprezintă criterii de potrivire iniţială: vârsta copilului, sexul copilului, numărul de copii pe care familia îi poate îngriji , starea de sănătate şi nivelul de dezvoltare al copilului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.