Deschiderea oficială MARAMEDICA 2020

0
235

Florentin Tuş

Cea de-a XVII-a ediţie a MaraMedica 2020 a debutat ieri, la Centrul de Instruire şi Marketing „Gheorghe Marcaş” a C.C.I. Maramureş, în organizarea Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş, a Colegiului Medicilor Dentişti şi a Colegiului Medicilor Maramureş.
Alături de manifestarea expoziţională organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş, anul acesta se propune o tematică diversă, respectiv conferinţe, mese rotunde şi workshopuri care acoperă un spectru larg al specialităţilor medicale şi chirurgicale, reunind peste 100 de prezentări.
MaraMedica a fost onorată de prezenţa unor distinse personalităţi ale lumii medicale din centrele universitare Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara, Oradea, Sibiu şi alte cinci judeţe din ţară.
În deschiderea manifestării ştiinţifice medicale, preşedintele CCI Maramureş, Florentin Tuş, a luat cuvântul, exprimându-şi, printre altele, părerea de rău că unii expozanţi au renunţat la taxele pentru expoziţie pentru că nu fac faţă vânzării de consumabile (măşti în special), neputând onora cu prezenţa această manifestare medicală din Baia Mare: „Nu e normal ce se întâmplă în ţară. Avem expozanţi din Bucureşti care au renunţat la taxele pentru expoziţie pentru că nu fac faţă vânzării de consumabile. Nu e normal ca măştile să fie mai scumpe decât bijuteriile. Dar nimic nu poate umbri un eveniment aşa frumos pe care-l implementăm împreună de 17 ani. Ediţia din anul acesta este mai amplă decât cele anterioare. Manifestarea a crescut de la un an la altul, atât în ce priveşte participarea, cât şi interesul profesional, numărul lectorilor, calitatea şi diversitatea lucrărilor”.
În deschiderea manifestării, au mai luat cuvântul viceprimarul Noemi Vida, reprezentantul Prefecturii Maramureş, reprezentantul Colegiului Medicilor Stomatologi şi coorganizatorii evenimentului, dr. Viorica Titircă, preşedintele Colegiului Medicilor Maramureş, dr. Giuliano Petruţ, preşedintele OAMGMAMR filiala Maramureş, as. Viorica Totorean, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, ec. Sorina Pintea, directorul executiv al DSP Maramureş, dr. Rareş Pop, care a declarat, în legătură cu posibila răspândire a coronavirusului: „Sper ca lucrurile să evolueze într-o direcţie pe care o vom putea stăpâni fiecare dintre noi”.
Ieri, s-a desfăşurat la Hotel Mara din Baia Mare, sesiunea de Chirurgie (I), sesiunea de Cardiologie, Pediatrie. Azi, vineri, 28 februarie 2020, în sala polivalentă a Hotelului Mara, lucrările ştiinţifice vor începe la ora 8,30 cu Sesiunea de Imagistică Medicală, Sesiunea de Oncologie-Hematologie (I), de Chirurgie Cardiovasculară, de Gastroenterologie (I), Sesiunea de Chirurgie (II), de Gastroenterologie (II). În Sala Cristal a Hotelului Mara, de la ora 15,30 se va desfăşura un workshop cu tema: Neonatologie.

Congres „Stomatologia în spatele unui zâmbet”

Sorin Valentin Pop

Colegiul Medicilor Stomatologi Maramureş organizează în aceste trei zile Congresul „Stomatologia în spatele unui –zâmbet”. Vor fi prezentate lucrări din domeniul stomatologiei de către profesori universitari doctori din centrele universitare Bucureşti, Cluj, Timişoara, dar şi din Baia Mare.
În ce priveşte partea expoziţională, atenţia vizitatorilor a fost atrasă de firma S.C. Kayana S.R.L. din Baia Mare, care comercializează anul acesta câteva produse noi şi de o calitate deosebită: scaune stomatologice de origine slovacă şi aparate de sterilizare de dimensiuni mai mari, destinate clinicilor stomatologice în special, dar nu numai. Administratorul firmei, dl. Sorin Valentin Pop: „Medicii stomatologi, în momentul în care îşi deschid un cabinet nou, sunt foarte interesaţi să achiziţioneze scaune moderne şi de calitate. O parte din aparatură provine din China, altă parte, din Slovacia”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.